nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

”Vad är grejen med all den där träningen?”

Jag får ofta frågan nuförtiden varför jag tränar så mycket. Vad det egentligen är jag är ute efter. Om jag tänkt bli size zero-modell eller bodybuilder. Man säger jag ska akta mig för att bli träningsnarkoman, säger det är farligt, att man blir besatt. Man undrar om jag gör det för att jag inte älskar mig själv som jag är. Och eftersom jag vet att frågan oftast kommer från människor som själva inte tränar, som inte funnit glädjen i det eller ens försökt, så har jag slutat ta åt mig. Så jag ler för mig själv och tänker att nej, det är klart dom inte förstår. Och jag önskar att jag bara kunnat ge dom en liten, liten uns av det jag ser – låna ut mina ögon för ett ögonblick. Och jag försöker, men det är långt ifrån lätt alla gånger. Så varför tränar jag så mycket egentligen?

Svaret är så enkelt: Jag tränar för att jag älskar det. För att det helar mig. För att det lärt mig att älska mig själv på ett sätt jag tidigare inte gjorde. För att det gör mig starkare och friskare och gladare. För att det ständigt utmanar mig och får mig att växa. För att det får mig att älska livet. And that’s the simple truth.

Jag gör det inte för att jag inte älskar mig själv. Jag tränar just för att jag älskar mig själv. 


Annonser

11 thoughts on “”Vad är grejen med all den där träningen?”

  1. Jättebra skrivet! Det är många som inte förstår grejen med att träna mycket, eller träna alls. Jag älskar också träning och förstår precis vad du menar! 🙂

    • Tack 🙂 Ja, verkligen. Men man kan inte förvänta sig att de som inte tränar själva heller förstår glädjen i det 😉 Och det är ju okej, så länge de gör sådant de mår bra av tycker jag. Sen tror jag att träning faktiskt är för alla, egentligen, men att det bara handlar om att hitta något man gillar och mår bra av vare sig det är dans, styrketräning, att gå promenader eller simma i sjön.

  2. Jättefint citat… det snor jag! =)

  3. Bra skrivet! Så är det verkligen, man mår så himla bra av träning!

  4. Pingback: Frågor & svar – del 2 | nicolesoraya

  5. Jag kan verkligen relatera till din text, och jag älskar hur DU kan sätta ord på MINA känslor. Bra skrivet, och keep on fighting! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s