nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

PT-pass med bloggläsare no.2

1 kommentar

Vad kul det är att få möjlighet att träffa några av er läsare! Den här veckan har gett mig möjlighet att göra det, något som både är kul och lärorikt för mig. Dessutom blir man grymt inspirerad av att möta människor som själva brinner för träning och som är frågvisa och intresserade. Som små svampar som suger åt sig all info man kan få. Jättekul!

Igår hade jag mitt andra PT-pass med en ”ny” människa. Någon jag aldrig mött förr och som jag dessutom inte hade en ordentlig bild av alls (som i Johannas fall då jag följt hennes blogg länge nu) – jättespännande och kul! Och vilken härlig känsla det är när man hälsar på varandra för första gången någonsin och man genast blir av med nerverna. Så kändes det igår. Det hade nog dels att göra med att jag dagen innan fått göra av med dom flesta nerverna, men också för att det är lätt att känna sig lugn och glad när man möter människor som liksom är ett enda stort leende.

Malin och jag hade haft mailkontakt under veckan och eftersom man i vanliga fall skulle gjort en liten intervju med en ny klient så tog vi en light-variant av denna via mail. För även om dom här PT-passen är mycket till för min utbildnings skull och bra träning inför praktiska proven, så vill jag ändå försöka möta mina testkaniners mål och hjälpa dom med det jag kan. Man pratar mycket om att individanpassa träningen och just det tror jag är hemskt viktigt som PT. Det behöver inte betyda att man alltid har totalt nya pass med nya övningar man aldrig kört med någon annan (går det ens?) – för pass kan man ”återanvända” – men det handlar om att försöka hitta sätt att återanvända dom på som är rätt för klienten och dess mål. En knäböj är en fantastisk övning på så många sätt att man kan ha sju klienter med olika mål men ändå använda just den övningen. Förstår ni vart jag vill komma? Det handlar om att veta varför och vad jag vill uppnå med övningen.

Gårdagens pass: Uppvärmning på cykel, sen styrka & därefter stretch.

  • Knäböj (första gången med fri stång för Malin, jättekul att se hur fin teknik hon hade trots att det var ovant!)
  • Enbensspark – excentriska
  • Bulgariska utfall (även det första gången – snacka teknisk utveckling mellan set1 och set3! Coolt!)
  • Sumo squats

Som ni ser var gårdagens pass också för ben och övningarna går igen – men den här gången med lite extra fokus på att trötta ut låren (som för Malin gärna ”tar över”) och försöka hitta kontakten med sätet. För det där med kontakten kan vara himla trixigt ibland och för Malin har det just varit det. Så utöver dom övningarna vi gjorde igår skickade jag även med Malin lite tips på sätt att ”hitta” sätet på – t.ex. att pröva på min stora hat/kärleks-övning (för att det är djäääävulskt jobbig, men fantastisk om man vill mörda rumpan) enbensböj i smith. Ett annat tips är att testa enbenta höftlyft.  I den bästa av världar hade vi hunnit med alla övningar jag ville – men ibland går tiden snabbare än väntat och särskilt när man går igenom nya övningar och varianter på dom. Det där med tidshållningen är något det verkligen måste jobbas med och något man lär sig med tiden; alltså ett utvecklingsområde.

Idag har jag blivit lovad en liten rapport om hur det känns i ben och om sätet svarat på träningen igår – ser fram emot det! Utöver det, TACK MALIN för att du vågade va min testkanin och dök upp fast killen på T-banan skickade dig åt helt fel håll 😉

Och nej, klart jag inte lyckades få några bilder från igår heller! Positivt för PT-rollen såklart, men tråkigare för bloggen 😉 Så ni får hålla till godo med en bild på enbensböjen (eller enbens-utfallet som jag vet att jag också kallat det nångång.)

One thought on “PT-pass med bloggläsare no.2

  1. Taaaack själv!! Nöjet var helt på min sida! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s