nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Om att stärkas av striden

2 kommentarer

20121116-191908.jpgDagen D; anatomiprovet och även delprovet i biomekanik har skrivits och lämnats in för rättning. Alltså känslan när man inte vågar öppna sin anatomibok för att se hur många misstag man gjort..! För så fort jag åkt därifrån visste jag precis vad jag hade gjort fel (eller snarare glömt att nämna) och sådant är ju alltid lite typiskt. MEN i det stora hela kändes det ändå bra och jag hoppas och tror att jag kommer få godkänt när jag ser notis-mailet på måndag. I värsta fall så vet jag ju precis vad det är som är tokigt och jag får en ny chans att skriva provet nästa fredag, så it wouldn’t be the end of the world.

Annars har det inte varit så mycket mer än pluggande den här veckan. Tror inte att jag någonsin pluggat så aktivt i hela mitt liv förut – inte ens på universitetet. Då var det visserligen mest hemtentor, men jag som med lätthet kan skriva långa filosofiska och analytiska essäer har inte heller haft det behovet förut. Att plugga såhär menar jag. Har alltid varit en deadlinejunkie som skriver tjugosidors-tentor på en dag och sliter mitt hår för att jag inte började tidigare. Men det har alltid varit så jag funkat bäst – under press börjar min hjärna och kreativiteten arbeta. Salstentor är annorlunda. Särskilt PT Schools – allt måste sitta och pluggas inför.

Och jag kämpar skiten ur mig för att fixa det – finna disciplinen att sitta och nöta, nöta, nöta och få saker att fastna. Mina metoder är inte alltid så konventionella, men dom funkar för mig. Jag kan inte plugga konventionellt. Så jag finner mina egna vägar, som med det mesta i livet.

Och varje gång jag står där och undrar hur sjutton jag ska klara av det så ser jag min mor framför mig. ”Det är i motvind drakar lyfter” skulle hon ha sagt – och hon har rätt.

2 thoughts on “Om att stärkas av striden

  1. Jag tror det gick hur bra som helst =)

  2. Vilket fint uttryck ”Det är i motvind drakar lyfter” !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s