nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

I’ve put this dream in motion

4 kommentarer

Känns så väldigt märkligt att inte ha varit i skolan idag. Att vara ledig utan att egentligen ens ha funderat över anatomi eller fysiologi eller biomekanik. Fast lite lögn är det ju förstås, för jag har faktiskt pratat en hel del näringsfysiologi med en god vän idag. Eller kanske mest pratat om hur upp-och-ner-vänd världen är där barn idag drabbas av benskörhet för att de rör sig för lite. Och så har vi pratat annat – killar, teater, trams och teorier och annat som man pratar om när man inte setts på länge. För jag har ju varit totalt isolerad från den normala världen i nio dagar. Och det känns som ett år!

PT-School har verkligen överstigit mina förväntningar. Nog för att jag helhjärtat trodde att utbildningen skulle vara bra – bäst – men att de skulle vara bättre ändå..?! Ni som hängt med här vet ju hur jag slängt ur mig både hit och dit vilka bra lärare vi har och jag menar det verkligen. Otroligt kunniga, tillgängliga, motiverande, inspirerande och framförallt engagerade! Det är inte varje dag man hamnar på en utbildning där lärare genuint bryr sig så mycket om hur det går för en, att man trivs och faktiskt lär sig något. Det är verkligen inte varje dag! Och utbildningen är tuff! Det är ett högt tempo, intensiva och långa dagar och otroligt mycket att ta in på kort tid. Men tack vare fantastiska pedagoger så lär man sig långt mycket mer än man tror är möjligt.

Dagarna har fyllts av teori – vi ska kunna ALLT. Man läser anatomi och fysiologi, biomekanik, näringsfysiologi och får lära sig om PT-yrket i sig. Man får veta vad som förväntas av en och det ställs krav på ett stort eget driv för att hänga med. Efter de första fyra (helt teoretiska) dagarna känner man sig som en kalv på grönbete när man äntligen blir nersläppt på skolgymmet! Så upprymd och full av tillbakahållen energi att man likt en studsboll exploderar runt i rummet, bland vikter och maskiner. Och man får öva, noggrant, på klasskamraterna. Det tränas på övningar och teknik, utgångspositioner, passning och stretch. Och framförallt övas det på teknikögat – att se felen i hållningar och sätt att träna. Och på att finna sin plats som PT, veta vart man ska stå, vart händerna ska vara för att på bästa sätt leda sin klient och hur man motiverar. Timmarna där i skolgymmet har verkligen lönat sig – utvecklingen går så väldigt snabbt fram och jag (som är en såndär blödig typ) kan inte hjälpa att jag blir sådär fånigt stolt över mig själv och mina klasskamrater. För jag vet ju hur nervigt det varit, hur hårt man kämpar för att orka och hur stora drömmar kan vara. Drivet som jag finner bland dom – och lärarna som hela tiden finns där för att hjälpa oss bli dom bästa vi kan – är så otroligt inspirerande! Och kicken, mersmaken, efter att igår eftermiddag ha hållit sitt första egna pass som PT med klient… Ni anar inte! Så alla timmar av sitta-still-värk, torra ögon och alldeles för få sömntimmar är liksom värt det. Värt varenda liten sekund.

Nu är första steget avslutat och framför oss ligger otroligt mycket plugg och massor av prov. Jag satsar på att bocka av minst tre av teoriproven nu på fredag, för att försöka komma så långt som möjligt innan steg 2 börjar om några veckor. Och förhoppningsvis har jag min licens lagom till årsskiftet – bästa julklappen någonsin!

 

 

Annonser

4 thoughts on “I’ve put this dream in motion

  1. Fina du, vad du är duktig! Åh satan i gatan vad sugen jag bliir! Vill också kunna allt om olika ben och stalja med en perfekt knäböj. Nån gång i framtiden så… KRAM

  2. Så himla roligt att läsa! Kände samma känslor under min utbildning. All inspiration från hela gänget, att se hur hungriga på att lära sig alla var, och sitt eget pirr och pepp. Helt underbart!
    Ska bli himla skoj att följa dig som PT (och även nu under din utbildning såklart) Lycka till på proven, du kommer säkert klara dom galant 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s