nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Rubrik #3: Sju saker ni inte visste om mig

2 kommentarer

1. Jag älskar att brottas. Ni vet sådär på skoj, fast ändå lite allvar. Helt spontant. Kan ibland provocera mig fram till det, bara för att få skrika av skratt och få chansen att brottas med killen (eller nära vänner) tills man är sådär alldeles andfådd och svettig och det slutar med att hela rummet är lite upp och ner och nån ligger på golvet och ger upp. And for the record: jag ger ALDRIG upp en brottningsmatch.

2. Jag absolut hatar när folk fuskar – eller låter en vinna bara för att vara snäll. Det senare är nog faktiskt värre. Det gör mig uppriktigt skitförbannad och upprörd – förlorar mycket hellre. Annars älskar jag att spela spel, gärna olika typer av frågespel såsom TP eller Jeopardy. Eller tvinga killen att tävla mot mig lata söndagar när det går Vem vet mest?-marathon på tv.

3. Jag hade MASSOR av tvångstankar kring mat när jag var liten. Vi snackar typ fram till mellanstadiet. Åt inte smör alls (fick kväljningar av att se det, särskilt om folk åt det i tjocka lager), kunde inte ha såser eller sallader som vidrörde den övriga maten, allting på min tallrik var tvunget att va separerat… Till slut fick mina föräldrar nog och pappa tog med mig till sin homeopat när han skulle på läkarbesök, som gav mig sockerpiller (visste jag ju inte förstås) lite i förbifarten och sa att ”tar du tre om dagen kommer du snart börja äta allt”. Och jag, som trodde helt och fullt på farbror doktorn nickade allvarsamt och åt mina små vita, goda piller. Och vips var alla mina matbesvär borta på några veckor! Placebo alltså. Det är starka grejer det.

4. Jag har ett grymt doftminne. Nej, alltså ni fattar inte. Det är verkligen stört! Jag kopplar ihop otroligt mycket människor (vissa som jag bara träffat en gång) och händelser i mitt liv och platser, till dofter. Så om ni nångång får syn på mig när jag stannar tvärt på nån gata nånstans och börjar sniffa i luften och utbrister ”Mallorca 2009! Lilla farbrorn som serverade mig på La Bodega!” – oroa er inte – jag har bara en av mina doftsensationer och nostalgitrippar lite.

5. Jag älskar och har alltid älskat Disneyfilmer – så till den grad att jag utan större problem kan köra monologer/citat ur dom allra flesta. Och dom karaktärer jag genom åren identifierat mig mest till är Pocahontas, Ariel och Mulan. Pocanhontas står högst på listan.

6. I mellanstadiet sa skolsyster att jag behövde glasögon och med mig ett brev hem. Jag, som tyckte det var en himla dålig idé med glasögon, rev sönder brevet så snart jag kom utom synhåll, i tron om att jag lyckats lura både skolsyster och föräldrar. Dumt nog upptäckte ju skolsyster att jag efter några veckor fortfarande gick utan glasögon och ringde därför till mina föräldrar, som inte alls förstod vilket brev hon pratade om. Jag blev såklart konfronterad av pappa och mamma, blev komplett tokig när dom sa att dom bokat tid hos optikern och låste ursinnig in mig i badrummet. Och där satt jag i timmar. Tills jag fick världens mest briljanta idé… Några dagar senare är det dags att åka till optikern och jag är superförbannad. Låser in mig på badrummet igen och vägrar komma ut – såvida inte mamma lovar att jag får köpa ett marsvin om jag åker till optikern. Efter en lång diskussion genom badrumsdörren tröttnar mamma och ger till slut med sig. Hon lovar att om jag betalar det själv så får jag köpa marsvinet, bara jag kommer ut. Och vips så är jag ute! MEN, jag har bara börjat sätta min lilla plan i verket.

Hos optikern. Farbrorn med glasögonen på näsan ser förbryllad ut när jag svarar rätt på varenda liten fråga och ser varje liten bokstav han pekar på. Till och med dom pyttepyttesmå längst, längst ned. Dom som typ ingen ser. Jag kan allihopa – eftersom jag flitigt spenderat hela veckan med att lära mig dom. Stolt som tuppen säger jag att ”jag behöver kanske inte glasögon ändå” och hoppar ner från patientstolen. ”Kanske inte” säger farbror optiker och ler finurligt. Så vinkar han mig till sig och pekar ut genom det stora fönstret som vetter ned mot torget. ”Har du sett vad det står på skylten där?” frågar han och innan jag hinner tänka mig för svarar jag Vilken skylt?” och kisar ut mot torget. För jag ser ju ingen skylt. Och sekunden senare hör jag mamma gapskratta och jag kommer på att jag just avslöjat mig själv. So much for my masterplan.

Men jag fick i alla fall mitt marsvin – Oliver – som jag på vägen hem duktigt påminde mamma om att jag skulle få köpa med dom 200 kronorna jag sparat ihop. Och jag lärde mig att vuxna är kanske inte så dumma som dom ser ut, ens i glasögon 😉

7. Jag drömmer om att en dag skaffa eget fallskärmscertifikat. Att hoppa fallskärm har varit en dröm sedan jag var riktigt liten och första gången såg en människa ”flyga på himlen”. När jag var liten kallade jag fallskärmshoppare för Turtles (eller tortugas på spanska), för att dom såg ut som små sköldpaddor på himlen. Sommaren 2011 fick jag äntligen chansen att pröva – och tog den självfallet. Så jävla underbart!

Annonser

2 thoughts on “Rubrik #3: Sju saker ni inte visste om mig

  1. Åh vad jag älskar denna typ av inlägg! Så himla roligt att få veta mer om ”personen bakom” 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s