nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Om preparandkursen med PT-School

3 kommentarer

Så var helgens preparandkurs över och framför mig ligger nu två veckors pluggande innan Steg 1 på min PT-utbildning drar igång. Helgen har gått otroligt snabbt – trots att dagarna varit mycket långa och huvudet har proppats överfullt av information. Hela dagen idag har jag varit helt utslagen och så trött att jag inte förstår jag ens kom ur sängen, men satan i gatan vad jag är glad. Är så otroligt peppad, motiverad och framförallt inspirerad att sätta igång med pluggandet att det är galet! Det här känns så väldigt, väldigt rätt!

Både lördag och söndag har handlat om att lära sig grunderna. Anatomi, fysiologi och näringslära har varit det som stått på schemat och utöver det har det slagits hål på massor av myter och frågetecken har rätats ut. Och massor av nya har tillkommit! För så blir det ju onekligen när man får lära sig en massa nytt och när man börjar se saker ur nya vinklar. Helt plötsligt går jag och analyserar allt jag vet om träning. Nog för att jag är en sådan som ifrågasatt mycket av det man sett och hört tidigare – men nu kan jag knappt stänga av hjärnan ens. Det är helt fantastiskt! Och jag går runt och babblar namn på muskler och ben och kan inte hjälpa att jag istället för att säga ”jag älskar din bröstkorg” till killen förtjust utbrister ”jag älskar din musculus pectoralis major”. Skadad blir man! Och jag älskar det!

Vad gäller det jag hittills har fått erfara av PT-Schools utbildning har jag verkligen bara gott att säga. De har varit otroligt tillmötesgående ända sedan jag första gången talade med dom, svarar snabbt på mail/frågor och har varit superbra med att skicka ut information dagarna innan utbildningsstart. Niclas, den lärare som höll i helgens prep.kurs, var riktigt grym! Väldigt pedagogisk, trevlig och kändes fantastiskt kunnig! Och tro mig – jag är en väldigt kritisk iakttagare när det kommer till den biten. Särskilt efter den tid jag spenderade på lärarhögskolan och VFU och fick möta alla möjliga varianter, alltid med ett kritiskt öga och öra. Utöver det var lokalerna fräscha och där fanns allt man behövde för att överleva dagarna. Man har dessutom full tillåtelse att nyttja lokalerna de veckor man inte går kurserna, för att t.ex. plugga, hänga med andra kursare eller bara komma förbi och säga hej till lärarna. Kursmaterialet var super, precis lagom mycket för en prep och dessutom väldigt lätt att förstå. Så, riktigt nöjd som sagt.

En preparandkurs kan du gå även om du inte är intresserad av att arbeta som PT senare. Bland mina kursare finns det alltifrån de som velat jobba med träning hela livet, till de som efter ett halvt liv vill byta karriär, till f.d. hockeyspelare, till de som bara gick preppen för sin egen kusnkaps skull. För att lära sig mer om kroppen, träning och kost och sedan använda det för att nå önskade resultat. Om det är något man vill göra så kan jag varmt rekommendera PT-Schools helgutbildning.

Så – om två veckor kör vi igen! Och jag kan knappt bärga mig!

20121015-211553.jpg

Annonser

3 thoughts on “Om preparandkursen med PT-School

  1. Åh! Vill också. Egentligen. Vill typ klona mig och leva två liv parallellt. Suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s