nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

”För alla är vi deffade under fettet”

11 kommentarer

Nåja, kanske inte alla men många utav oss åtminstone. I sommar har jag tränat på, men inte varit fullt så restriktiv med kosten; har ätit det jag velat ha och inte tänkt så mycket mer på saken. Med ett liv som tagit oväntade svängningar och en kropp och knopp som varit lite ur balans har jag faktiskt inte orkat bry mig fullt så mycket – det har helt enkelt handlat om att försöka ta mig igenom obalansen och bara må bra istället. Har prioriterat spontanitet, utflykter, middagar, fikor och vin med människor som byggt upp mig istället för att lägga ner tid på matlådor och planering. Nu kanske jag inte är en sån som vräker i mig godis och chips varje dag om jag själv får välja, men går man från att vara ganska noga med vad och när man äter till att bli betydligt mindre noggrann så blir det ju onekligen så att man lägger på sig lite. Åtminstone om ens kropp fungerar som min. Så dryga två-tre kilo har jag gått upp och musklerna gömmer sig kanske inte helt, men de har blivit lite blygare. Inte fullt så stöddiga att de visar upp sig hela tiden. Men det är faktiskt rätt coolers – och jag är SÅ glad att jag idag kan känna så. Över jag inte fått extrem ångest över att jag lagt på mig lite och istället kan se det fina med överskottet av kalorier; det hjälper mig att bygga. För ett år sedan hade jag aldrig kunnat säga en sån sak utan att ljuga. Och nog för att det finns dagar då hjärnspökena smyger sig på, men de har tappat så väldigt mycket kraft under det år som gått att de kan viftas bort utan större svårigheter. Har ni en aning om vilken grym framgång det är?!

Men nu gott folk börjar jag ändå bli rätt bra nyfiken på vad som gömmer sig här under. För ja, det finns ju faktiskt nåt där eller hur? Så nästa vecka drar jag igång projekt formtopping igen. Det blir matlådor, mer kontrollerade matrutiner (läs RUTINER överhuvudtaget) och ändrad träning.

Hur tänker ni kring sånthär? Har ni varit mindre noggranna i sommar? Eller tvärtom kanske? Dela med er till nyfikna mig 🙂

20120801-152926.jpg

Annonser

11 thoughts on “”För alla är vi deffade under fettet”

 1. Jag är precis som jag är året om. Ingen formtopp och ingen dipp 🙂

  • Lyckliga du 😉 Min kropp funkar inte fullt så enkelt och jag behöver ha ganska strama tyglar för att hålla vikten, tyvärr. Men dippen har ju med mycket annat att göra – och inte en trötthet på kosten/träningen i sig 🙂 Men sen är det mitt första år som träningsmänniska och min kropp är fortfarande under stor förändring, så kanske handlar det även om det?

 2. Spännande läsning. Och du har tagit ett stort steg tjejen, skönt att du kan känna så. All lycka till dig !!! Jag har faktiskt spenderat sommaren med att få till sunda matvanor och fått träningen att kännas riktigt bra, och jag har gjort det med bravur måste jag säga. Ser efter 4 veckor redan resultat och det ger mig en extra spark i baken. Jag har också konstaterat att gluten och sötsaker inte alls tillhör mitt liv, min mage har aldrig mått så bra…. Underbart är det !!!!!

 3. Jag har slarvat en hel del under sommaren men det känns ändå bra. Ska försöka ta tag i allt i höst i samband med flytten till nya lägenheten 🙂 Känner mig taggad!

 4. Jag har börjat med periodisk fasta bara för att känna efter – fast jag äter mellan 12 och 8, så jag fastar i 16 timmar och har ätarfönster på 8 timmar och jag måste faktiskt säga att det där med att sötsuget försvinner i princip helt är faktiskt rätt så sant om jag ska vara ärlig 😀 klart man unnar sig men jag är precis som dig, minsta lilla ändring utanför det hälsosamma livet och det syns på kroppen direkt! men vi fixar till detta – fixar och trixar, det tar sin tid men jag tycker ändå att du har galet snygga muskler och att det bara kan bli bättre härifrån! 😀 kötta och kämpa! let’s GO! 😀

  • Wow, vad skönt att det funkar för dig 🙂 Tror inte jag skulle klara av att fasta sådär dock – särskilt inte om jag ska vara i närheten av människor haha.. Extremt blodsockerkänslig och blir på ett HEMSKT humör om jag inte får mat med jämna mellanrum. Syrrans pojkvän påstår att hela min familj är sån; livsfarliga när vi inte får äta haha 😉 Stort lycka till till dig och tack för din fina kommentar. Klart vi fixart 🙂

 5. Jo, det har blivit lite mycket fusk i sommar. Tråkigt när man inte riktigt känner sig bekväm med sig själv, men samtidigt inte vill dra ner på onyttigheterna… Man hamnar liksom i konflikt med sig själv. Samtidigt körde jag ett liknande kost- och träningsupplägg i våras och gick ändå ner i vikt, så jag vet inte. Tillfälligheter, annan träning…? Hur som, jag tänker fortsätta njuta, försöka bortse från de 2-3 extrakilona och använda den energin när det är dags för höst igen. 🙂

  • I know the feeling tjejen, men det ger sig 🙂 Kanske stressar du upp dig för mycket över det hela så att kroppen motarbetar dig vad gäller kilona? Jag vet att min kropp tenderar att göra det när jag blir för stressad över hur den beter sig.

 6. Kroppen och knoppen har varit i obalans för mig med. Kämpa på tjejen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s