nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Ett noll till shortsen!

15 kommentarer

Jag kan inte sluta tänka på hur glad jag är över mina shorts! Eller över att idag för första gången ha tränat på ett gym och visat dom ben jag haft sådana galna komplex över ända sen tonåren. Snacka om att slänga sig ut ur en av sina största comfort zones – och lättat upptäcka att man visst inte dog eller ens hade tid att noja särskilt mycket över det hela. För ni anar inte hur nojig jag kan vara just när det kommer till mina ben och rumpan! Nej, inte nojig. Jag har haft extrem jävla ångest över dom, helt ärligt talat. Jag är ju av det männniskoslag som gubben i himlen givit både en rejäl bak och rejäla lår. Det är där jag först växer i omkrets och absolut sist krymper. Enerverande som sjutton, tycker jag och har i otaliga år hatat dom där nedrans benen.

Det har tagit mig ett drygt år att börja se på dom med nya ögon och för snart ett år sen satte jag som mål att inom ett år våga ha shorts på gymmet.  Och här sitter jag alltså idag, fortfarande med shortsen på efter gymdebuten. Idag tackar jag mina ben för hur uthålliga och starka dom är. För dom muskler jag vet gömmer sig därunder och som bär runt på mig dagarna i ända. Och jag kan klappa mig om vaderna och tänka att ja, alla har ju faktiskt inte lika lätt att bygga vader som jag. Även om just jag kanske inte vill att dom ska vara sådär breda som dom naturligt är. Men dom är starka. Och ja, mina ben må vara konstant fulla av ärr och blåmärken – men det är åtminstone tecken på att jag levt lite. (Eller är en väldigt klantig typ.) Men dom har historier att berätta, mina skråmor. Och kanske är jag fortfarande inte helt nöjd med benen, jag har mycket jobb kvar där, men idag har varit ett stort steg på vägen. 

Dagens lärdom: Get out of them comfort zones people! Livet är så jäkla mycket roligare utan dom där fåniga nojjorna! Like fo sho!

20120628-201605.jpg

Dagens ben/rump-pass annars: tungt, svettigt & faktiskt jäkligt kul. Var riktigt kul att ha Ulrika från jobbet med och det blev både hårt jobb och mycket skratt under tiden – en asgrym kombo. Ben och rumpa är ordentligt trötta (mina skinkor krampade seriöst i nästan en timme efter passet – trots grundlig stretch!) och jag sväääär på att det blir en galen träningsvärk på det här. Woop!

Back squats – Sittande lårcurl (enbent) – Benspark – Insida lår – Utsida lår – Bulgarian split squats (enbenta utfall) – Liggande benpress

+ ett gäng plankor (vanliga och på bosuboll) just for fun.

 

Annonser

15 thoughts on “Ett noll till shortsen!

 1. You look lovely! Du låter sådär hälrigt löjligt lycklig och jag glädjs med dig och dina sjukt snygga shorts, underbart att ta sig ur ännu en comfort zone!

 2. Heeeeelt klart! Vad glad jag blir över att det här inlägget – jag har varit precis likadan nämligen. Avskydde mina ben, tyckte dem var stora som trästammar medan alla andra hade låååånga smala ben. Men nu tänker jag att mina ben kan göra saker deras sannerligen inte kan! Så learn to love you legs helt enkelt! 😀

  Och ja, jag försöker också bli av med extra fettet för att få visa upp dem musklerna jag vet att jag har där under men det sitter envist fast. Sen vill jag ju bygga såklart. Men du har ju jättesnygg kropp redan nu – dock ska man aldrig sluta kämpa! Fight on.

 3. Men woop woop!! Fy fan va härligt! Skönt att det äntligen vände för dig. Vet själv hur det är att nojja över en massa onödigt!

 4. Härligt!! Jag skulle gärna ta en del av din ”rejäla” bak. Jag är en av de som blivit begåvad med en lite mindre bak och är nojig för det.

  Sv: Haha, skickar lite morgonenergi 😉

  • Haha, söto! Sure thing, hur mycket av min bak vill du ha? Skickar över på posten som tack för morgonenergin 😉 Tänk att man aldrig bara kan vara glad och nöjd med det man har, huh?

 5. Visa upp dom där spirorna du har 😀 För de är SNYGGA!

 6. intressant att se att så många delar den känslan jag trodde jag var ensam om i yngre år – jag dolde mina ben för allt i världen. Bra av oss att vi utmanar oss själva!

 7. Du är grym.. Jag har också haft/har komplex för mina ben, men jag börjar mer och mer vänja mig vid att gå i shorts. Så nu kör vi 🙂

 8. Åh vilket bra inlägg! Jag har också haft superkomplex för mina ben, men insett att enda sättet att bli av med komplexen är att göra såna saker! Har köpt ett par shorts men inte invigt dem än =) Kanske vågar imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s