nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Utvärdering: April-utmaningen

12 kommentarer

Allright people! Min uppdatering kring utmaningen har på sistone varit kinda crappy, men här kommer i alla fall en utvärdering med ny formcheck + mått. För er som inte hängt med så har det under april månad handlat om att undvika socker och på så sätt bli kvitt sötsuget, samt ha som mål att komma ut på morgonpromenader 3-4 gånger i veckan.

Hur har det gått för mig? I det stora hela – BRA. Men inte alls så bra som jag velat, om jag ska vara jätteärlig. Det började lätt och smidigt, både med prommisar och sockret. Sötsuget försvann, jag åt regelbundet och kom ut på mina prommisar. Så kom praktikveckorna – två veckor som verkligen försvårade det för mig. Älskar att vara ute på praktik, men det tar alltid väldigt mycket på energin och påverkar ofta mina matvanor negativt. Sötsuget var inte så farligt, men det var desto svårare att komma ut på promenader när jag började så tidigt på morgonen (tur att jag ändå alltid går efter träning) och definitivt svårare att äta regelbundet – och BRA mat. Jag vet inte vad ni säger därute, men på riktigt – vad är det med skolmaten i Sverige? Nu vet jag förstås inte hur det ser ut överallt, men min uppfattning från alla de skolor jag gått på (utom mitt gymnasium) har maten varit långt ifrån bra. Smakar helt okej – men näringsvärdet måste vara helt off eller nånting för man blir ju hungring efter bara en timme igen. INTE OK. Och jag förstår varför elever ibland har svårt att koncentrera sig och hålla sig alerta! JAG hade svårt med det! Men ok, det här med skolmat är en helt annan sak som egentligen inte har med detta inlägg att göra.

Men, trots att det inte gått som jag tänkt mig riktigt har det faktiskt hänt saker sedan första formchecken. I spegeln? Nja, inte så mycket. Tycker jag i alla fall inte, mer än att det blivit lite mer konturer kring mage och muskelutvecklingen gått framåt, men det har ju förstås med styrketräningen att göra också. Men måtten däremot talar för att något har hänt. Inte supermassor, men nog har det hänt i alla fall och jag har ju inte bråttom. Det får ta sin lilla tid det där med att gå ner i fettprocent.

20120502-134840.jpg

Mage: 81 – 75

Midja: 66 – 63

Lår: 57 – 54

Rumpa: 93,5 – 90

Vad händer nu då? Well, nu fortsätter jag med nytt djävlaranamma. Maj månad tänker jag fortsätta som i april, fast bättre – men med en dag i veckan då jag får äta precis som jag känner för. Fortsatta promenader nu när vädret dessutom är bättre och med Crossfit ett tag framöver borde det ju hända lite med kroppen tänker jag – flåsträning på det här sättet är ju inget jag är van vid. Så i slutet av maj tar vi mått igen.

Nu är jag såklart nyfiken för hur det gått för er andra som hängde på i april? Hände något med sötsuget? Ändrade mått? Positivt och negativt? Jag vill veta allt!

12 thoughts on “Utvärdering: April-utmaningen

 1. Great resultat tjejen! Tycker du ser oerhört slimmad och snygg ut på bilderna 😉 Önskar att jag hade kunnat peppa mer under utmaningen (för mig själv också), men jag fick lite ”bloggutrymmestrubbel” och har haft en paus. Men nu är jag igång igen med ett nytt domän! Hoppas kunna peppa och peppa som innan;) Kram!

  • Tack snygging, värmer att höra 🙂 Det är inte alltid lätt ibland, det där med peppen och motivationen. Och det är betydligt lättare att peppa andra ibland än sig själv. Men hade inte du just bytt domän? Eller är det gamla bloggen du menar? 🙂 Kul i alla fall att du är igång igen – har kikat in varje dag och saknat dina inlägg 😉

   kram

   • Åh vad kul att höra! Jo jag bytte domän, men kände att jag inte ville ”slänga” den gamla bloggen, så då slog jag ihop allt till en helt ny istället;) Nu jäklar skall det bloggas! Kram! =)

 2. Wow, snyggt jobbat på bara en månad. Du ser helt jäkla amazing ut! Sjukt fin kropp, jag hoppas att du är väldigt nöjd med den! 😀
  Dessutom verkar du ju fått in fina vanor, även om det inte riktigt gick som du hade tänkt dig. Låter som du har en bra och sund plan framöver, alla tummar upp för det! 🙂

  Och angående vikt. Jag håller verkligen med, mått och spegel och kläder säger så mycket mer än en siffra på vågen. Visst är det då konstigt att man, trots att man så väl vet det, kan sukta efter en lägre siffra? Jaja, jag vet ju att jag är nöjd när jag ser mig själv i spegeln. Det är bara de där hjärnspökena som jävlas med mig ibland.

  Du inspirerar verkligen med din energi och dina värderingar. Tack! 🙂

  • Tack som fan 🙂 Vad söt du är! Jodå, nog har jag (liksom alla andra) saker jag är mindre nöjd med, men istället för att se det som brister idag så ser jag det som utvecklingsområden 😉 STORT steg framåt för min del, det där med att ändra synen på sig själv. Tack för peppen och dina fina ord, det gör mig verkligen jätteglad!

   Det där med vikt och allt… Det är ju så tyvärr, man är alltid sin största kritiker och hjärnspöken kommer och går. För oss alla. Det man kan göra är att bygga sig så stark att man till slut klarar av att slå dom på käften så fort man känner deras stank på håll 😉 Sen kanske man får leva med att dom kommer försöka ta sig in i huvudet på en när man inte är på topp. That’s life.

   Stor kram!

 3. Dra på trissor så snygg du är =) Jag bara gapar. Du får inte skriva att det har hänt ”lite”. Det har hänt mycket. Sjukt bra jobbat.

  • Haha, tack söta vad glad jag blir 🙂 Men du vet, det där med ”lite” är ju i mina kritiska ögon. Det är svårt att se den egna förändringen när man möter sin egen spegelbild hela dagarna you know, även om måtten säger sitt 😉

   • Jag vet att det kan vara svårt att se sin egen förändring men då uppmanar jag dig att verkligen ta dig en ordentlig titt på dig själv =) Du är helt galet vacker och du måste klappa dig själv på axeln för väl utfört arbete!

   • Haha fina du 🙂 Jo, tro mig, jag VET att det har hänt och jag ÄR både stolt och glad. Klappar mig själv på axeln också. Men inlägget skrevs också i vetskapen om att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig, för jag vet ju med mig att jag slarvade mot slutet 😉 Så ibland får ni ta det som skrivs med en nypa salt haha.. Jag är inte missnöjd, bara medveten om att jag kan bättre.
    Tack för dina fina ord tjejen! Det värmer verkligen.

 4. Du fröken… det där är INTE lite som hänt! Du är supernsygg, som alltid!
  För min del modifierade jag utmaningen lite och ville öka måtten på de flesta ställena, skall mäta när jag kommer hem i helgen så jag återkommer.

  Annars har de gått bra, inga morgonpromenader, men har gått de flesta dagarna och kommit igång med löpningen. Socker var ju inga problem för mig sedan innan så de var inget jag varken tänkte på eller fokuserade på.

  • Haha, tack 😀 Nej jag veeeeet att det inte är LITE, men det är MINDRE än vad jag VET att jag kunnat göra. Jag är inte missnöjd, det var liksom mest bara ett konstaterande haha 😉
   Ja, jag har ju sett att du verkar ha kommit igång med löpandet – grym ju! Och modifiera är ju precis det man måste göra om man har olika mål, betyder ju inte att man inte kan anta en utmaning i alla fall 😉

 5. Åh härligt! 😀 Grymt resultat. Vad glad blir att hitta en ny träningsblogg som kan inspirera och någon som gör en liknande resa som jag själv. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s