nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Apropå att sprida glädje..

10 kommentarer

..så började jag och Helena för en tid sen diskutera det där med hur lätt det är att göra någon glad med så enkla medel.  Så som ett litet tillägg till DETTA inlägg jag skrev för någon dag sen, ville jag bara lägga till det Helena skrev för hon uttryckte det så bra:

”Om du möter en människa utan leende, ge den ditt”

Det finns så små enkla saker var och en kan göra för sig själv aoch sina medmänniskor. En av dessa är att göra andra glada. Och nej, det behövs inga stora gester, dyra presenter osv. Det räcker med så lite.
I samband med att jag skrev detta inlägg började jag och Nicole diskutera att starta en utmaning.
En utmaning som innebär att med väldigt lite ansträning göra andra människor glada, och som förhopppningsvis kan få lite av en ”snöbollseffekt”. Så att de i sin tur gör likadant. Jag hoppas att ni är många som vill hänga på denna utmaning. Här kan man vara med helt utan krav på fysisk prestation eller liknande.

Utmaningen är följande
Att försöka sprida glädje genom att varje dag försöka göra något extra. Se en främmande människa i ögonen och le, önska busschauffören en trevlig dag, ta och äntligen säg till den där killen/tjejen på gymmet att du alltid inspireras av deras kämparglöd, ge personen bredvid en ärligt menad komplimang. Exemplena och förslagen är oändliga. Huvudsyftet är att med små medel förgylla någon annans dag men lite extra vänlighet. Kanske lyckas vi tillsammans göra en förändring som sprida vidare? Den människan du gjorde glad kanske gör någon annan glad.

Är ni med oss?

10 thoughts on “Apropå att sprida glädje..

  1. Jag är med, det där försöker jag leva efter som det är idag 🙂

  2. Meeeen så himla bra. Något så lite kan göra sååå mkt !!!!!!!

  3. Jättebra initiativ! Jag hänger på. Kan ju börja med att försöka vara trevlig mot min stackars sambo haha (skyller allt på PMS) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s