nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

‘If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change’

11 kommentarer

Ibland blir jag fruktansvärt trött på all missunnsamhet som finns bland oss människor. Ni vet, janten och hela den grejen? Och det där med att man fan ska veta sin plats och inte sticka ut, annars får man allt stå ut med att höra både det ena och det andra. Jag förstår det inte. VARFÖR kan man inte unna varandra glädje istället?

Jag tänker till exempel på det här med att alltid finna fel. Jag vet ni känner igen det. Vad man än skriver, vad man än säger, hur man än försöker så finns det alltid någon därute som försöker finna fel. Och nu är det ju så att den som söker också finner – the medical gaze har det kallats. Man ser det man vill se och får det man förväntar sig att få. Och det går alltid att vrida saker och ting till något negativt. Det handlar om hur man väljer att se, tolka och förstå det. Det handlar om att överhuvudtaget vilja och försöka förstå. 

Idag var det som fick mig att reagera kommentarerna till DET HÄR inlägget som PT-Fia lagt ut. Och självklart är det de negativa kommentarerna jag menar. För vad finns där att missförstå i inlägget? Glädjen över att ha fått hamna på ett tidningsomslag efter allt hårt arbete? Försöket att nå ut till människor och inspirera till förändring? Rubriken hon syns tillsammans med som utlovar en ny kropp på 30 dagar? (För er som inte tror på det, så går det att göra en markant förändring på 30 dagar, men en ”förändring” kan handla om annat än det rent ytliga.) Herregud det klankas till och med ned på tjejens mage! WTF!? Och jag som ser PT-Fia nästan dagligen på gymmet med sina kunder, som följt henne och pratat med henne blir uppriktigt förbannad över att folk tycker sig ha rätt att säga vadsomhelst bara för att hon råkar vara mer offentlig än vissa av oss andra. Ja, kanske något man får lära sig ta, men jag tycker det är tråkigt att det ska behöva vara så.

Så kära läsare, jag har en utmaning till er alla:

Från och med idag gör vi vårt bästa för att sluta missunna varandra framgång. Vi gör vårt bästa för att se människor i vår omgivning med ögon som vill väl och som ser det vackra. Och vi försöker bli bättre på att peppa varandra, vara snälla och ge varandra en välförtjänt klapp på axeln. 

Ett litet leende, en genuin komplimang eller ett peppande ord kan förgylla någons dag långt mer än man tror. Så varför inte göra det för varandra? Vad förlorar vi på det? Ut nu och förgyll dagen för andra. Jag lovar att det kommer att sprida ett leende även på dina egna läppar. 

 

11 thoughts on “‘If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change’

 1. Härliga ord att läsa! Du tänker SÅ RÄTT!!

  Tack för dina fina ord om min form nu, det gjorde min dag 🙂

 2. Tjena Nicole, härligt inlägg! Go get em! 0′)

  Ok (äntligen säg), den här utmaningen skulle jag faktiskt kunna tänka mig att haka på!

  Men det framgick inte hur länge den här utmaningen pågår? Kan du vara mer exakt i hur lång tid man måste vara så här snäll och trevlig?

  ;P

  • Haha skönt att höra 😉

   Varför måste det finnas en tidsgräns? 🙂 personligen kommer jag alltid sträva efter att sprida glädje och vänlighet i min omgivning så långt det går. Det kräver inte mycket av en och ger glädje tillbaks. Och det betyder ju inte att man inte kan säga ifrån eller stå upp för sig själv och det man tror på, eller hur?

   • Det var menat lite som skämt, tidsbegränsningen alltså (men jag tror du haja det). =)

    Givetvis försöker man vara en god människa för det mesta, man gör så gott man kan iaf. Jag är en känslomänniska som påverkas mycket av min omgivning. När jag är fri och ledig mår jag som bäst och har då mycket att ge. Och visst hjälper det om man möter andra som är som är snälla och godhjärtade.

   • Haha jo jag misstänkte väl det 😉

    Känslomänniska här också, så nog förstår jag vad du menar alltid.

 3. Bra skrivet tjejen !!!!! Jag håller med dig…….

 4. Nicole! Så jäkla UNDERBART bra skrivet! Bli så trött på denna missunnsamhet! Och Fia – vad mig anbelangar är hon helt fantastisk och gör ett kanonjobb med att sprida hälsobudskapet. Helt galet att folk inte kan ta att hon är smart OCH snygg. Kram på dig!
  Ps. I morgon ska jag till ditt gym! Och träffa Fia 🙂

  • Tack 🙂 Vad fint att höra och ja, du har nog en poäng i det du säger. När ska du träffa Fia på Planet? 🙂 Fasiken vad kul! Är du där i eftermiddag (nångång kring 15 skulle jag tippa på att jag trillar in och är nog kvar i minst två timmar) får du hojta till om du ser mig! Om inte annat så känner nog Fia igen mig haha.. Ha en grym dag!

 5. Pingback: Apropå att sprida glädje.. | nicolesoraya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s