nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Cos I do love a good challenge. And Fridays. I love fridays!

16 kommentarer

20120420-095812.jpg

Vaniljkryddad keso/kvarg med varma hallon, pinjenötter, tranbär och torkade blåbär.

Så var det äntligen fredag igen. Den här gången innebär fredag att det blir vila för min del och som det ser ut just nu blir det kanske inte ens någon prommis. Skitsynd, för jag hade verkligen velat ta en runda men jag är inte typen som sticker ut trots att det spöregnar. Nej, då myser jag hellre i soffan framför en film, bra bok eller med akrylfärgerna, penslarna och en stor canvas.

Ska strax iväg och få ansiktsbehandling och lite fix och sen ut på stan en sväng kanske. Hur går det förresten för er med sockret? Här går det alldeles finemang – sötsug, vad är det för något? SÅ SKÖNT att ha kommit på rätsida med det igen! Nu sitter jag och fnular på fler utmaningar att ge mig själv. Älskar utmaningar – finner en enorm drivkraft i dom! Den här och nästa vecka har jag en kaffe-utmaning eftersom det är så lätt hänt att jag stjälper i mig hur mycket kaffe som helst när jag är ute på praktik. Inte bra i längden, blir galet uttorkad. Så, den här veckan får jag bara dricka maxmaxmax två kaffekoppar om dagen. I måndags drack jag ÅTTA stycken på en halv dag!

Gillar ni att utmana er själva? På vilket sätt? 

16 thoughts on “Cos I do love a good challenge. And Fridays. I love fridays!

 1. Oj! Men tänk på att kaffe är jobbigare att skära ner på än socker, tyvärr.. Utmaningar är skoj när dom är över 😛 då känner man sig nöjd med att ha klarat av det! Dock är det viktigt att sätta rimliga mål. Inte så kul om du sen sitter där när det är över och trycker i dig mer än vad du skulle ha gjort under den tiden du hade utmaningen!

  • Absolut – det vet jag ju men vore det lätt så skulle det ju inte vara en utmaning för mig, eller hur? 🙂 Jag vet med mig att jag kan fixa det utan problem bara jag bestämmer mig och eftersom den bara är tänkt för min egen del så kan jag ju göra det så jobbigt jag vill 😉 Men ni som vill får självfallet hänga på!

   Klart det är viktigt med rimliga mål, men för mig är det rimliga mål. Jag satsar alltid högt, oavsett vad jag gör. Är sådan av naturen. Ibland lyckas man hela vägen, ibland inte, men satsar jag högt så är chansen betydligt större att jag vinner mer på det för jag vågar utmana mig själv långt mer. Och än har jag inte hamnat i ett läge där jag trycker i mig mer än i början 🙂
   Men så är det ju, vi funkar alla olika. Utmaningar är för mig en enorm drivkraft. Jag utmanar mig själv hela tiden, oavsett vad det gäller och jag dör faktiskt lite inombords när jag inte utmanas i livet.

 2. åh praktik och kaffe alltså… livsfarlig kombo! minns min praktik i höstas, på kontor, jobbade med tidningar och layout:ade från 8 till 5 fem dagar i veckan.. många många koppar kaffe intogs under dessa 9 timmar vid datorn, om vi säger så. uscha, behövde en rejäl avvänjning efter den praktiken! men nu klarar jag mig bra utan faktiskt, dricker om det finns (såklart, love it!) men vissa dagar kommer jag på under kvällen att jag inte druckit en endaste kopp! 😀
  lycka till med utmaningen!

  • Jamen eller hur! Precis så är det! Gör ju min praktik som lärare och det blir myyyycket kaffedrickande. Det tar mer på energin än man tror, även om det är både kul och givande 🙂
   Men precis som du så klarar jag mig ganska bra utan då jag inte är på praktik eller jobbat på kontor. Men om jag väl hamnar i mönstret blir det svårare att ta sig ur, så lika bra att bekämpa monstret från början, right? 😉 Tack!

 3. Hejsan!
  Kul att du har hittat min blogg 🙂
  Tack så mycket för din kommentar, jag försöker köra 100% varje gång!
  Absolut, håll utkik, kommer troligen lägga upp hur kosten ser ut på ett ungefär idag 🙂
  Din mat ser jättegod ut!

 4. Hej snäckan!
  Tänkte bli lite frisk från luftrörsinfektioner och sen är jag toksugen på att hoppa på FF den 1 maj 🙂

  Eftersom du kört den tänkte jag fråga om du vill vara lite bollplank?

  Första frågan? Är deras kostschema krångligt, väger man all mat?

  Gracias & Kramos!

  • Hej vännen!
   Är gärna ditt bollplank anytime! 🙂

   Kostschemat är bara krångligt dom första 2-3 dagarna innan man fått in allt nytt i skallen. Tanken är ju att man ska väga det mesta i alla fall, men jag gjorde bara det första veckan och lärde mig sen snabbt hur mycket jag skulle ta av allt. Det låter svårare än vad det är när man får kostschemat 😉 Och man får massor av hjälp på Facebook-forumet, så använd det!

   Kram på dig!

 5. Kaffe är ju socialt, varför skära ner på det 😛 Okey, 8 koppar på en halv dag är väl att överdosera av det goda 😀 Du, bra jobbat med kroppen, skitsnyggt!

  • Haha socialt indeed, men vem säger man inte kan vara social utan en kaffe i hand? 😉 Kaffe är egentligen inget problem för mig i det långa loppet, men jag märker att kroppen mår bättre om jag inte dricker för mycket. Blir som sagt uttorkad – särskilt om allt kaffe typ ersätter all annan dryck under dagen 😉

   Tack förresten! Skitkul att höra!

 6. Så du målar? Kan du inte lägga upp något här nån gång? (Fast det kanske du har?) Vore iaf kul att se – även för en person som är totalt värdelös på att måla 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s