nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

‘Lucky I have strong legs like my mother, to run for cover when I need it’

1 kommentar

Efter att ha spenderat en hel dag med att undervisa tonåringar är det fantastiskt skönt att släpa sig till gymmet, hur trött man än är. Det är något med att gå igenom dom där dörrarna som får mig att fyllas av nytt liv och energi. Vetskapen om att ett hårt och härligt träningspass väntar. Och misstankarna om att Viking än en gång ska lyckas få mig att överge ännu en comfort zone. Jo, nog är han duktig på det alltid!

Idag fick ben, rumpa och underarmarna sig en riktig omgång. Som vanligt ville jag lägga mig platt på golvet och dö redan efter andra setet front squats, men på något vis så lyckas jag ändå alltid uppbåda ett enormt djävlaranamma när vi kör ben ihop. Det triggar igång det sydländska temperamentet som finns där i mig tror jag, haha! Blir alltid lika förvånad över mig själv – vilket är en himla schysst känsla!

Upplägget idag: 

Ben/rumpa – Front squats, Back squats, Enbensspark (maskin), Sittande lårcurl, Utfall på ett ben (smith), Insida lår (maskin) & Explosiva upphopp över låda (nytt för mig!).

Armar/underamar – Stångcurls med omvänt grepp, Hammercurls & Wristcurls med hantel.

Passet avslutades självfallet med vår vanliga PW.

Ett utav mina hetaste övningstips för dig som vill mörda ben och rumpa – utfall! Finns mängder av varianter och denna, på ett ben i smithen, är en utav mina favoriter. Även fast jag samtidigt hatar den eftersom den är så fantastiskt jobbig även helt utan annat än kroppsvikten! Som ni ser på bilden har jag här bara stångens vikt + en ”cookie” som vi kallar det. INGENTING egentligen – men tro mig det bränner himla bra ändå 😉 Tänk på att alltid ha ett ben i luften som inte får nudda mark. 

20120419-222500.jpg

Annonser

One thought on “‘Lucky I have strong legs like my mother, to run for cover when I need it’

  1. Pingback: PT-pass med bloggläsare no.2 | nicolesoraya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s