nicolesoraya

En blogg om träning, kost och min resa mot ett starkare jag.

Chilibiffar – enkelt, snabbt och gott!

7 kommentarer

20120412-224233.jpg

Och jag fortsätter att hylla snabbmaten – den rena och goda! Den här månaden är det inte bara sockerutmaning för min del, utan vi kör även på så ren och enkel mat som möjligt. Inga konstiga tillsatser, hemlagat och färgglatt. Har även dragit ner på kolhydraterna igen (funkar inte för alla, men funkar för mig) – men ser fortfarande till att få i mig tillräckligt för att kroppen och humöret ska orka, särskilt träningsdagar. Det är så skönt när man, efter att ha testat sig fram, till slut hittar ett sätt att äta man mår bra av!

Har ju som ni vet haft en period nu då jag slarvat med maten (mest sockret), något som inte bara påverkat formen utan både min energi och mitt humör negativt. Magen har dessutom känts olycklig och hyn har varit känsligare. Så nu fortsätter vi med det här ordentligt månaden ut och sen blir det en liten utvärdering för att se hur jag vill fortsätta.

Gårdagens middag blev snabbt ihopslängd, men satt himla fint och smakade super! Biffar på nötkött med chilipeppar och vitlök, serverat med blandsallad, tomater, rödlök, kiwi och en stoooor avokado. Yum!

Har ni hittat ett sätt att äta som funkar för både kropp och knopp? Dela gärna med er! 

Annonser

7 thoughts on “Chilibiffar – enkelt, snabbt och gott!

 1. Jag undviker bröd för att det är så himmelens gott och jag föräter mig på det och kan inte sluta=P Men bjuds jag på de äter jag nog eller för en finare helgfrukost osv. Men undviker också pasta för det får vara mera lyx ibland sen:) Jag äter nog kolhydrater skulle aldrig skippa dem. Jag älskar frukt och bär och det anser jag vara bra. Så äter hellre min kära frukt en pasta om dagarna. De faktum att jag äter min kära frukt speciellt kiiwin<3 så gör att jag lättare håller mig borta från godiset i veckorna:) Och jag tror i allmänhet inte på förbud, förstås i kortare tider som vid en deffdiet eller dylikt men skulle ju vara så jobbigt att förbjuda något från kosten:)

  Vi får ta en hälsofika nästa vecka:)

  • Haha, jag vet precis vad du menar med bröd-grejen! Jag skippar ju inte kolhydrater HELT även om jag drar ner ordentligt på det. Däremot begränsar jag intaget och vad för kolhydrater jag äter. Älskar också frukt och skulle aldrig kunna leva utan det! Precis som du tror jag inte heller på det där med förbud – har skrivit om det någonstans – för av naturen är jag en sådan som liksom dras till förbuden, vill alltid försöka tänja på gränser, utmana och trycka på dom röda ”NEJ-knapparna” 😉 Can’t help it.

   Fika anytime! Kanske kan besöka det där Blueberry-stället jag hört talas om som ska ha massa hälsogrejer? Bara att säga till 🙂

 2. Underbar mat =) och du, vilka resultat från utmaningen.

 3. Jag har experimenterat mycket med kosten. Jag har IBS och har verkligen blivit tvungen att hitta ett sätt att leva som fungerar för magen. En del som har IBS går ner i vikt, men jag har den andra formen: de som lätt lägger på sig + krånglig mage.

  Vad som funkar för mig att äta mycket protein, cirka 50 % av dagsintaget kommer från protein. En lågkolhydratkost, långsamma kolhydrater, bra fett och mycket protein. Man kan säga att jag försöker äta protein 50%/fett 30% och kolhydrater 20 %. Det går givetvis lite upp och ner, men det är ungefär vad jag strävar efter. Framför allt märker jag att jag håller sötsuget i schack när jag äter färre kolhydrater (och då bara långsamma sådana). Fett är något jag har varit rädd för (en gång Viktväktarpointsen som satte det i skräck) men det är jag inte längre. Fett i rätt form är bra för kroppen. Tänk om man hade lärt sig det för 10 år sedan 🙂

  • Är inte så jätteinsatt vad gäller IBS men har hört det förut och det låter inte alls roligt 😦 Men jag är glad att du hittat ett sätt att äta som fungerar och som du mår bra av. Jag tror inte heller att man ska vara rädd för fett – det behövs ju för att kroppen ska må bra och fungera. Man får helt enkelt bara se till, som du säger, att få i sig RÄTT fett och i lagom mängder 😉

   Ha en fin lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s